Padesát plus JEDEN odstínů temnoty – Vášeň zaručena

Povinné to samozřejmě není, ale výrazně tím zvýšíte šance, že vás bude z kina domů popohánět nefalšovaná vášeň.

 

Vynechte tentokrát pálivé nachos nebo záplavu pop-cornu. Na sexy trhák PADESÁT ODSTÍNŮ TEMNOTY je mnohem lepší vzít sebou hodně kvalitní čokoládu. Zejména, pokud je filmový hit letošní zimy plný erotických scén součástí vašeho plánu na sv. Valentýna. 

 

Romantický večer si zaslouží luxus ve všech ohledech

A ten dokáže výjimečná čokoláda zařídit.
Věděli jste, že už proslulý milovník žen Casanova pil čokoládový nápoj čtyřikrát denně a doporučoval ho jako nejlepší afrodisiakum?

A že slavná metresa Ludvíka XV Madame du Barry, začínala každý den šálkem horké čokolády?

Ačkoliv první kniha o vlivu čokolády na zdraví a libido vyšla oficiálně až v roce 1951, o tom, že má čokoláda vliv na chuť k sexu, se vědělo celá staletí. Už staří Mayové a Aztékové věděli, že funguje jako afrodisiakum.

A pak jednoho dne v roce 1571 dal náčelník Montezuma ochutnat čokoládový nápoj španělskému objeviteli Hernánu Cortésovi.

A se všemi mlsnými jazýčky na celém světě byl (a pořád je) amen.

50-odstinu2
 

Má to ale háček – není čokoláda jako čokoláda

50-odstinu3

 

Aby fungovala jako afrodisiakum (ženy jsou podle průzkumů v tomto směru na čokoládu ještě citlivější, než muži), potřebujete tabulku, v níž NEBUDOU spousty náhražkových ingrediencí, které s pravou čokoládou nemají nic společného.


Pouze čokoláda z více než 60 % obsahem kakaa aktivuje v mozku „hormony štěstí“ fenyletylaminy. Už první čtvereček na jazyku je sám o sobě milostnou předehrou!

 

Jak už bylo řečeno:

Zejména ženy čokoláda k lásce naladí

Takže snad ani neexistuje lepší tip na dárek, než luxusní čokoláda.

 


Tipy na čokoládu jako valentýnský dárek >>>

Okouzlete svou lásku i tím, co o čokoládě víte:

vyroba-kolaz1

 

První, byť velmi nedokonalá, tabulka čokolády spatřila světlo světa v roce 1847. Nedochoval se samozřejmě ani kousíček. Byla snědená, jak si každá kvalitní čokoláda bez přidaných ingrediencí zaslouží!

 

Na území české republiky se prodejem čokolády poprvé zabýval jistý Filip Watzke, bydlící v domě U černého slunce. Psal se rok 1770 a Praha se teprve učila čokoládu milovat.

 

V kvalitní čokoládě je spousta prvků užitečných pro naše zdraví: hořčík, fosfor, draslík, protein, vitamín E i další.